Jämin Kevytilmailu ry

Lentokoulu


Ultrakevytlentäjän (UPL) lupakirjakurssille pääsyvaatimuksena on vähintään 16 vuoden ikä, normaali terveys ja kiinnostus ilmailua kohtaan. Kurssi sisältää lentoteorian verkko-opiskeluna ja vähintään 25 tuntia koululentoja. Lento-osa lennetään oppilaalle ja opettajalle sopivan aikataulun mukaan. Suurin este lentämiselle on huono sää. Koko lentolupakirjakoulutus kestää vähintään 4 kuukautta. Kurssin hinta on kokonaisuudessaan n. 5000€. Lupakirjan suoritettuasi voit vuokrata ja lentää yhdistyksemme koneella paikallislentoja tai pitempiä matkalentoja ja viikonloppureissuja eri puolelle Suomea.


Ultrakevyt lentokone on yleisimmin kaksipaikkainen, jonka lentoonlähtömassa ei ylitä 472,5kg (pelastusvarjolla). Matkalentonopeus voi olla jopa yli 200 km/h ja polttoaineenkulutus vastaa henkilöauton kulutusta. Nykyajan ultrakevyet lentokoneet näyttävät ulkoisesti moderneilta, niissä on selkeä ohjaamo ja ovat turvallisuudeltaan nykyaikaisen pienlentokoneen luokkaa.

Kevytilmailu on edullinen harrastus verrattuna moneen moottoriurheiluharrastukseen. Keskimäärin kerhomme jäsenistö lentää kerhon koneella noin 500€ edestä vuodessa, sisältäen koneen vuokrat, polttoaineet, vakuutukset ja laskeutumismaksut. Tervetuloa mukaan kevytilmailuharrastuksen pariin Jämijärvelle!